Over

Miranda

Ik dacht: dat kan beter!
Miranda is in haar werk betrokken, eerlijk, daadkrachtig en open. Ouders weten met haar waar zij aan toe zijn en wat Miranda van hen verwacht. Daarnaast weten ouders ook wat ze van haar kunnen verwachten en dat zij haar daarop aan mogen spreken. Graag zelfs, dat doet ze zelf namelijk ook bij hen. Samenwerken, oplossen, maar waar nodig standpunt innemen en stellig zijn. Mix dat alles in een potje, doe daar wat humor, positiviteit en een scheutje daadkracht bij en dan heb je wel alles waar Miranda voor staat. Geen woorden maar daden.
"In mijn vorige baan kwam ik een voogd tegen, waarvan ik dacht: wat jij doet, dat kan beter. Inmiddels werk ik meer dan 20 jaar bij De Jeugd- en Gezinsbeschermers en kan ik ook zeggen dat ik het beter doe. Ik doe dat graag en met plezier. In mijn blogs zou ik dat graag laten zien. Jeugdbescherming heeft mooie, positieve en ontroerende kanten. Mijn specialisatie ligt bij voogdij, ondertoezichtstellingen, daar wordt mijn bloed warm van."

Laatste artikelen van Miranda

“Kak, vergeten mijn voicemail af te luisteren!”

Mijn to do-lijst is meer dan een A4 lang. In mijn mailbox zitten 84 ongeopende mailtjes. Mijn WhatsApp heeft 19 onbeantwoorde berichten. Teams heeft vier berichten te lezen. In ons registratiesysteem staan 17 notificaties voor me klaar. Drie afspraken in mijn agenda.

Een leeuw

Een voorlopige ondertoezichtstelling én een crisis uithuisplaatsing. De Raad voor de Kinderbescherming belt ons om over te dragen. Mijn collega en ik hebben weinig informatie, maar er moet wel gehandeld worden. Het raadsrapport is zeer kort. Jij bent in ieder geval een klein jongetje van 9 jaar die niet meer bij zijn opa en oma kan wonen. Mijn collega en ik zitten in de auto naar jou toe. Onderweg leest zij me voor uit het summiere dossier dat wij tot onze beschikking hebben. Er is weinig informatie, je bent niet eerder in zicht geweest bij het wijkteam, Veilig Thuis of bij ons. 

Pas op: mensen aan het werk

Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Dat tegeltje hing bij mijn oma in de wc. Een bruine met witte letters. Spuuglelijk vond ik het, maar wel waar. Tenminste, dat is mijn mening. 

Dit is toch niet wat we willen voor onze jeugdzorgjeugd?

Je verhaal doet me verdriet. Toen jij tien jaar geleden achttien werd, eindigde de voogdijmaatregel per direct op jouw verjaardag. Dus ik moest je loslaten, ook al voelde ik dat je kwetsbaar was.

Als hij niet meer bij jou mag, waar is hij dan welkom?

Huilend kijk ik naar mijn telefoon. Zei je nou echt wat ik denk dat je zei? Was dit nou de druppel die de emmer deed overlopen? Serieus? 
 

Ook werken in de jeugdzorg?  Kijk op www.werkenindejeugdzorg.nl

Over ons

De Jeugd- & Gezinsbeschermers staat voor de bescherming van kwetsbare kinderen en het versterken van gezinnen en jongeren. Samen met het gezin of de jongere versterken we wat goed gaat en gaan we aan de slag met wat beter kan en moet. Met onze blogs geven we een inkijkje in ons werk: met verhalen over onze drive, wat ons raakt, wat ons verrast en waar we op vastlopen.

Blijf op de hoogte

    © Copyright 2023 De Jeugd- en Gezinsbeschermers
    Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.