Over

Miranda

Ik dacht: dat kan beter!
Miranda is in haar werk betrokken, eerlijk, daadkrachtig en open. Ouders weten met haar waar zij aan toe zijn en wat Miranda van hen verwacht. Daarnaast weten ouders ook wat ze van haar kunnen verwachten en dat zij haar daarop aan mogen spreken. Graag zelfs, dat doet ze zelf namelijk ook bij hen. Samenwerken, oplossen, maar waar nodig standpunt innemen en stellig zijn. Mix dat alles in een potje, doe daar wat humor, positiviteit en een scheutje daadkracht bij en dan heb je wel alles waar Miranda voor staat. Geen woorden maar daden.
"In mijn vorige baan kwam ik een voogd tegen, waarvan ik dacht: wat jij doet, dat kan beter. Inmiddels werk ik meer dan 20 jaar bij De Jeugd- en Gezinsbeschermers en kan ik ook zeggen dat ik het beter doe. Ik doe dat graag en met plezier. In mijn blogs zou ik dat graag laten zien. Jeugdbescherming heeft mooie, positieve en ontroerende kanten. Mijn specialisatie ligt bij voogdij, ondertoezichtstellingen, daar wordt mijn bloed warm van."

Laatste artikelen van Miranda

Pas op: mensen aan het werk

Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Dat tegeltje hing bij mijn oma in de wc. Een bruine met witte letters. Spuuglelijk vond ik het, maar wel waar. Tenminste, dat is mijn mening. 

Dit is toch niet wat we willen voor onze jeugdzorgjeugd?

Je verhaal doet me verdriet. Toen jij tien jaar geleden achttien werd, eindigde de voogdijmaatregel per direct op jouw verjaardag. Dus ik moest je loslaten, ook al voelde ik dat je kwetsbaar was.

Als hij niet meer bij jou mag, waar is hij dan welkom?

Huilend kijk ik naar mijn telefoon. Zei je nou echt wat ik denk dat je zei? Was dit nou de druppel die de emmer deed overlopen? Serieus? 
 

Hoe pijnlijk ook

Verwaarlozing is ook kindermishandeling. Het is niet altijd zichtbaar. Dat was ook zo bij jou Daan. Je had altijd nieuwe kleren, ging naar de kapper en kreeg te eten. Toch was het zo onveilig thuis dat je daar niet kon blijven wonen, hoe graag ik het je ook had gegund.

Trots op deze zusjes die hun zegje durven doen bij de kinderrechter

Je zegje doen in een rechtszaal is voor iedereen spannend. Maar helemaal voor een kind van tien jaar met ouders die in een complexe scheiding zijn verwikkeld. Het is wel heel belangrijk dat hun mening wordt gehoord, want zij kunnen als geen ander vertellen welk effect het gedrag van de ouders heeft op hen. Daarom help ik hen als jeugdbeschermer zo goed mogelijk om dit te doen. Bijvoorbeeld bij de zusjes Cynthia en Michelle.  

Ook werken in de jeugdzorg?  Kijk op www.werkenindejeugdzorg.nl

Over ons

De Jeugd- & Gezinsbeschermers staat voor de bescherming van kwetsbare kinderen en het versterken van gezinnen en jongeren. Samen met het gezin of de jongere versterken we wat goed gaat en gaan we aan de slag met wat beter kan en moet. Met onze blogs geven we een inkijkje in ons werk: met verhalen over onze drive, wat ons raakt, wat ons verrast en waar we op vastlopen.

Blijf op de hoogte

    © Copyright 2023 De Jeugd- en Gezinsbeschermers
    Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.