Over

Manuelle

Ik vind het belangrijk om te luisteren naar hetgeen de kinderen vertellen

Manuelle werkt sinds 2017 bij de Jeugd- en Gezinsbeschermers. Eerst als stagiair, daarna als jeugdbeschermer. Manuelle begon in 2021 met schrijven over haar werk in de DJGBrief, de externe nieuwsbrief van de DJGB. Vanaf juni 2022 schrijft ze ook voor DJGBlogt.
Manuelle: “Ik heb ooit kennis mogen maken met het werk als jeugdbeschermers tijdens mijn stage. Sindsdien was het voor mij duidelijk dat ik later binnen dit werkveld aan de slag wilde. Ik vind het als jeugdbeschermer belangrijk om te luisteren naar hetgeen de kinderen vertellen. Het leuke aan het werk is dat je samen met ouders en betrokken hulpverlening gaat werken aan een veilig opvoedklimaat voor de kinderen. In mijn blogs wil ik jullie meenemen op reis in jeugdzorgland. Ik zal zowel de leuke kanten en gebeurtenissen van mijn werk, als de mindere leuke kanten en gebeurtenissen beschrijven en inspelen op actuele thema’s uit de media.

Laatste artikelen van Manuelle

Wanneer je beide ouders overlijden als je één jaar bent

Één jaar was je, toen je zat te wachten totdat je moeder je kwam ophalen bij de kinderopvang. Waar bleef ze toch? Ze haalde je altijd op en samen gingen jullie dan naar huis. Je had een lieve moeder die vol in het leven stond. Ze was druk met studeren en de zorg voor jou. Het ontbrak je niet aan liefde en aandacht. Je ouders gingen vlak na jouw geboorte uit elkaar. Je vader zag je af en toe. Hij kwam dan naar het huis van je moeder om je te zien.

We kunnen je niet loslaten maar er is geen passende hulp. Moeten we met gebonden handen toekijken?

Machteloos zie ik hoe jij jezelf keer op keer van het leven probeert te beroven. Je hebt heel dringend hulp nodig, maar waar?

Ondertoezichtgesteld en dan nog niet de juiste hulp.

Een ondertoezichtstelling is één van de zwaarste maatregelen die opgelegd kan worden binnen de jeugdzorg. Je mag dan verwachten dat wanneer je kind onder toezicht gesteld wordt, je de juiste hulp zal ontvangen waardoor de thuissituatie verbetert. De praktijk is helaas anders.

Ik wil niet meer naar huis

Ik heb noodkreten voorbij zien komen, ook vanuit onze eigen organisatie. Echter heb ik deze onderwerpen al aangekaart in mijn eerdere blogs. Tijd voor iets anders!

De complexe echtscheiding

Twee intelligente mensen. Goede baan, mooi huis, mooie auto. En drie nog mooiere kinderen. Toch is er haat, nijd en strijd. Er moeten koppen rollen. Het liefste die van de ander. Maar wat jullie niet zien is dat er al koppen rollen. Die van de kinderen.

Ook werken in de jeugdzorg?  Kijk op www.werkenindejeugdzorg.nl

Over ons

De Jeugd- & Gezinsbeschermers staat voor de bescherming van kwetsbare kinderen en het versterken van gezinnen en jongeren. Samen met het gezin of de jongere versterken we wat goed gaat en gaan we aan de slag met wat beter kan en moet. Met onze blogs geven we een inkijkje in ons werk: met verhalen over onze drive, wat ons raakt, wat ons verrast en waar we op vastlopen.

Blijf op de hoogte

    © Copyright 2023 De Jeugd- en Gezinsbeschermers
    Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.